30 Aralık 2013 Pazartesi

Türkiye’de önce siyaseti demokratikleştirmeliyiz...

DEMOKRAT PARTİ KAYSERİ İL BAŞKANI İSMET ÖZBAKKAL:
Demokrat Parti Kayseri İl Başkanı İsmet Özbakkal, “Türkiye’de önce siyaseti demokratikleştirmeliyiz” dedi.
 - Demokrat Parti Kayseri İl Başkanı İsmet Özbakkal, “Türkiye’de önce siyaseti demokratikleştirmeliyiz” dedi.
“Türkiye'nin büyük bir tarihe ve medeniyete sahiptir” diyen Özbakkal, “Bu değerleri, değişen dünya koşulları içerisinde evrensel değerlerle buluşturarak Türkiye'nin gücünü en azami noktaya çekmek için hep beraber çaba göstermek gerekir, ülkenin sahip olduğuimkanları ve potansiyeli geleceğe taşımak zorundayız” ifadesinde bulundu.
Özbakkal, “Hürriyeti ve demokrasiyi önemsiyoruz, Türkiye'de milli birliğin ve güvenliğin teminatının demokrasidir. Siyasetçiler, sadece yaptıklarından değil, yapamadıklarından da sorumludurlar. İnsanlarımızı yoksulluğa mahkum ederek, sadakatini satın alma yoluyla bu düzeni devam ettirmek istiyorlar. Ama bilsinler ki, karşılarında milletiyle aynileşmiş, milletin partisi olmuş Demokrat Parti vardır, demokratlar vardır. Hukukun üstünlüğü, ister başkan isterse sıradan bir vatandaş olsun, hiç kimsenin hukukun üstünde olmaması demektir. Demokratik hükümetlerde yetki hukukla işler ve hükümetlerin kendileri de hukukun getirdiği sınırlamalara tabidir” diyerek açıklamasını şu şekilde sürdürdü:
“Yasalar kralların, diktatörlerin, askeri görevlilerin, din liderlerinin veya kendi kendine atanmış siyasi partilerin isteklerini değil halkınkileri dile getirir.
Demokratik sistemlerde vatandaşlar kural ve düzenlemeleri kendileri belirledikleri için bunlara gönüllü olarak uyarlar. Adalet en iyi, yasalar, onlara uymak zorunda olanlar tarafından çıkarıldığı zaman sağlanır.
Güçlü bir sistem olan hukukun üstünlüğüne göre bağımsız mahkemeler en üst düzey liderler dâhil olmak üzere hükümet yetkililerinin ulusal yasa ve düzenlemeler çerçevesinde hesap vermesini sağlamak için gerekli güç, yetki, kaynak ve itibara sahiptir.
Bu nedenle hâkimler iyi eğitimli, profesyonel, özgür ve tarafsız olmalıdır. Hâkimler yasal ve siyasi sistemde görevlerini gereği gibi yapmak için demokrasi ilkelerine bağlı olmalıdır.
Demokrasi yasalarının birçok kaynağı vardır: yazılı anayasalar, yasalar ve düzenlemeler, dini ve ahlaki öğretiler ile kültürel gelenekler ve uygulamalar. Kökenine bakılmaksızın yasalar vatandaşların hak ve özgürlüklerini korumak için bazı düzenlemeleri her şeyin üstünde tutmalıdır.”
İHA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder